Останні надходження

Секс по інтернету

, Додав: Льоня Космос | 02:12

секс по інтернету


За останній десяток років Інтернет настільки міцно ввійшов у наше життя, що ми насилу уявляємо собі, як же ми жили раніше без нього. "Спишемо по асьці", "скинь по милу", "поброджу по мережі" - ці та інші висловлювання точно відображають наше мережеве життя.


Природа людини така, що вона у першу чергу пристосовує нові технології для задоволення своїх сексуальних потреб. Винахід фотографії та відеозйомки відразу призвело до появи еротичних і порнографічних фотографій і фільмів, телефону - до сексу по телефону, вулканізації - до виробництва презервативів, дослідження гормонів - до нових видів контрацепції. Так що поява WWW не могла не відобразити базовий інтерес людства. Еротичні і порнографічні сайти, сайти знайомств "для дружби і листування", веб-камери - пропозиції є для задоволення будь-яких запитів на будь-який смак.

Які причини спонукають людей шукати віртуальні сексуальні відчуття?

Вочевидь, що їх декілька. Напевно, найпоширеніша - це незадоволеність своїми сексуальними відносинами або підвищене лібідо (сильна статева конституція укупі з труднощами її реалізації в реальному режимі).

Інша причина - цікавість, пошук нових знань. Сайти пропонують безліч іграшок, стимуляторів, аксесуарів з доставкою додому, тут можна дізнатися про пози для сексу, способи довго не кінчати, види задоволення, ознайомитися з Камасутрою, тантричним сексом, іншими посібниками з сексуальної техніки.
Часто на інтернет-знайомства людей штовхає почуття самотності. Можна зареєструватися на сайтах знайомств, тобі будуть приходити листи і ніби як самотність піде.

У хвилі інтернет-відносин можуть штовхнути і ревнощі і бажання помститися своєму партнеру. Напевно, є маса інших причин, що спонукають людей шукати сексуальних розваг в інтернеті. Секс по Інтернету відкритий цілодобово, а ще можна сховатися за ніком і змінити стать.

Як правило, найбільш активними користувачами подібних ресурсів є люди, у яких відсутнє широке коло спілкування. Вони обирають роботу, пов'язану не з людьми, а зі знаками і символами. Але вони відчувають, що якась частина життя і спілкування проходить мимо, а так як вийти у світ страшно, то вони вважають за краще робити це безпечно.

Для когось це стає стилем життя, для когось - приємним розвагою, розрядкою, звільненням від накопиченої сексуальної енергії. Для багатьох - навчальним посібником, для деяких - порятунком від самотності. Але в кінцевому підсумку віртуальний секс - це все одно любов поодинці, любов до свого ідеалу, а не до реального партнера.

Звичайно, є такі пари, які знайомляться в реалі після віртуального знайомства. Але ніяк не треба замінювати реальний секс віртуальним. Це все одно світ фантазій і ілюзій. А в реальному світі діють свої, реальні закони тяжіння людей. У житті дуже важливо відчувати, м'яке або жорстке волосся у твого партнера, відчувати запах його тіла, бачити, як він звик спати - калачиком або витягнувшись на весь зріст, якому сніданку віддає перевагу.

Мені можуть заперечити, що все це можна описати і словами. Описати можна, але от понюхати, відчути на смак, доторкнутися рукою - ніяк не можна. Звичайно, з розвитком техніки з'являються нові технології, і вже зараз існують спеціальний одяг, рукавички, нижня білизна, шоломи для візуалізації, які допомагають більш повно відчувати сексуальні відчуття. Це дуже допомагає тим, кому треба розкритися, розкріпачитися, звільнитися від скутості. Але мені здається, що всі ці пристосування не грають на руку тим, кому необхідне реальне людське спілкування. Це погане рішення проблеми.

Звичайно, в Інтернеті можна представитися ким завгодно, придумати собі будь-яку життєву історію і наділити себе будь-якими якостями. Але чи допоможе це вирішити глибинні психологічні проблеми, вирішити екзистенціальні питання, врятувати від депресії? Мені здається, що в більшості випадків відхід з реала тільки загострить усі ці проблеми. Заміна реального партнера віртуальним може почати набувати клінічного відтінку.

Є й інша проблема сексу по інтернету. Він занадто доступний. І в першу чергу для дітей. Чого приховувати, діти набагато краще дорослих обізнані технічно. Те, на що в дорослого піде година (як працює нова програма, як підключити мобільник до комп'ютера, як закачати музику на флешку), підлітки вирішують за 10 хвилин. І більшість дітей мають дуже легкий доступ до всіх інтернет-матеріалів, присвяченим сексу.

З одного боку, це джерело інформації з сексуальних питань для підлітка. У віртуальному просторі можна задати будь-яке питання, знайти інформацію по любій хвилюючій темі. Але, з іншого боку, інформація це не відфільтрована. Є небезпека того, що всі ці голі тітки й дядьки будуть викликати огиду і сформують неправильне ставлення до людської сексуальності. Цікавість буде задоволена занадто рано і виникне феномен знецінення.

Крім цього, інформація з інтернет-джерел відіграє таку ж негативну роль, як і неякісні любовні фільми, гламурні журнали, любовні романи, де любов і сексуальні відносини описуються з точки зору певного ідеалу, на які необхідно рівнятися. В них герой і героїня досягають оргазму з першого разу, у них всіх ідеальні фігури, загалом, всі прилизані, пригладжені і підігнані під стереотипи масової культури. І ті особливості підліткового характеру, які могли б з віком зійти нанівець, акцентуються, набувають опуклі обриси. Це в підсумку може призвести до сексуальних патологій, неправильного уявленням про себе, своє тіло, статеве життя, що в свою чергу може провокувати депресію, незадоволеність та інші сексуальні розлади.

Відхід у віртуальний світ здається хорошим виходом з реальних життєвих проблем. Там можна безпечно полоскотати собі нерви і нагнати адреналіну, немає небезпеки підчепити венеричні або інші захворювання, а згвалтованим можна бути тільки з власної згоди. Людині не треба думати про те, як вона виглядає і що вона говорить. Звичайно мова в віртуальних відео секс-чатах дуже однотипна і бідна. За великим рахунком, секс по Інтернету мало чим відрізняється від того ж Playboy або порнофільмів. Але він більш доступний, практично безкоштовний і абсолютно анонімний (ну, за винятком тих випадків, коли раптом застукав партнер).

Спілкування з віртуальним партнером може привнести новизну, деяку гостроту і пікантність у відносини з реальним партнером. Але тут потрібно вміти не загратися. Часто психологам скаржаться на те, що їхній партнер сильно захопився віртуальним сексом і відмовляється від сексу реального, пояснюючи це різними причинами. Навряд чи представляється можливим, що чоловік, у якого немає проблем з сексуальністю і задоволенням бажання, буде ночі безперервно просиджувати, мастурбуючи перед монітором. Або що сексуально задоволена жінка почне чатитись на еротичних форумах. Це цілком припустимо як придбання нового досвіду і відчуттів, але зависати вони там точно не будуть. Якщо клієнт говорить, що залежність його партнера від сексу по інтернету привела до краху їхніх стосунків, то тут однозначно ця залежність стала приводом або результатом, але ніяк не причиною їх проблеми.

Спочатку віртуальний секс здається чимось новим і цікавим. Але потім з часом він починає набридати. По суті нічого нового в ньому немає. Сайти всі схожі один на інший, ефект новизни швидко пропадає, спектр послуг і тем одноманітний. Справжня людська непередбачуваність в ньому відсутня. І в нормі гострий інтерес до віртуального сексу поступово згасає до певного рівня. Ним користуються іноді, поряд з іншою еротичною продукцією, щоб оживити відчуття, дати тему фантазіям.

Віртуальний секс - це взагалі секс безтілесний. Звісно, що присутня мастурбація, але це секс самого з собою. Сам по собі віртуальний секс не може породити проблеми психологічного характеру. Але на прийомах люди все частіше згадують про проблеми, причиною яких, на їх думку, став секс по інтернету. Він, як лакмусовий папір, виявляє вже існуючі латентні проблеми, пов'язані з самотністю, невмінням будувати реальні відносини, невпевненість у собі, невмінням себе позиціонувати, тобто все те, де треба представляти себе живого.

Крім небезпеки відриву від реального життя, віртуальний секс несе ще одну небезпеку - кримінальну. Це розповсюдження дитячої порнографії та педофілії. Так як інтернет погано підлягає контролю з боку правоохоронних органів, то це робить можливим розповсюдження заборонених матеріалів.

Для людей з нетрадиційними схильностями, незвичайними сексуальними уподобаннями, віртуальний секс може стати великим помічником. Така людина розуміє, що вона не одна в своїх нестандартних смаках, і це допомагає ій звільнитися від почуття провини, перестати мучитися докорами від того, що вона не така, як усі, що існують інші люди й цілі співтовариства з аналогічними перевагами, з ними можна говорити на рівних і перестати відчувати себе ізгоєм. Одне усвідомлення цього вже може мати терапевтичний ефект і дозволяє прийняти себе таким як є.

Зазвичай для лікування інтернет-залежності використовують програму "12 кроків", але в сучасному світі практично неможливо утриматися від користування Інтернетом. Так само поки що відсутні лонгітюдні спостереження за такими залежними.

Треба пам'ятати про те, що сам по собі віртуальний простір безособовий і нейтральний. Це ми - люди - надаємо йому сенс і наділяємо його різноманітними якостями.



Всього є 0 коментарі:

Залишити коментар

Дописати коментар